29 april 2017
16:00

Strömsbergs IF

Referat: Karlslunds IF HFK - Strömsbergs IF

Karlslunds IF HFK klättrar upp till en andraplats i tabellen efter sin tredje raka seger som togs idag mot Strömsbergs IF med 3-0 efter mål av de tre 96:orna Sebastian Loyola Nydén, Adam Molin och Christer Lipovac.

KIF kommer till matchen med gott självförtroende efter två vinster på sina två senaste matcher och med fint spel, och ställer upp med följande lag:

Ian McDonald Wilkins
Liridon Jashari Tahiraj - Zakariah Epplette - Anton Olsson
Ibrahib Habib - Simon Amin - Laurence Bell - Sebastian Loyola Nydén - Nabil Osman
Adam Molin - Christer Lipovac

Avbytare:
Anton Palmér, Daniel Ramberg, Carl Grundel, Filip Albertson, Linus Engwall, Jake Larsson, Emanuel Arvidsson

Innan matchen börjar marscherar hemmalaget in med speciella tröjor för dagen för att stötta en av våra ungdomsspelare i sin match mot cancern. Vi tror stenhårt på dig!

KIF startar matchen med att sätta tonen direkt. Strömsberg ligger lågt och kompakt och KIF har mycket boll och kommer till en hel del lägen under första halvlek, och i praktiken är det spel mot ett mål under hela första halvleken. Dessvärre är det en del oskärpa i sista momentet som gör att ställningen ändå är 0-0.

Den andra halvleken börjar på samma sätt med mycket boll för hemmalaget. I den 53:e minuten tilldelas en bortaspelare sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. En brant uppförsbacke blir plötsligt ännu brantare för gästerna.

Under den andra halvleken byts Simon Amin, Ibrahim Habib och Nabil Osman ut och in kommer istället Filip Albertson, Jake Larsson och Carl Grundel.

Efter en kavalkad av missade chanser kan till slut målprotokollet fyllas i då KIF gör tre mål i slutet av matchen.

I den 77:e minuten kommer 1-0 efter att nyinbytte Albertson snurrar på kanten och snyggt spelar in bollen i straffområdet där Sebastian Loyola Nydén kan stöta in bollen i mål. Målet är Loyola Nydéns första seniormål för klubben, ett välförtjänt sådant då han har stått för riktigt bra prestationer under senaste matcherna.

2-0 kommer endast två minuter senare efter att försvararen Zakariah Epplette avancerar med boll från sin mittbackposition och slår en perfekt passning till måltjuven Adam Molin som löper ifrån sin försvarare och sätter bollen bredvid målvakten och i mål, hans fjärde för säsongen.

I den 87:e minuten slår inbytte Carl Grundel ett fint inlägg från sin högerposition där bollen svävar in mot Christer Lipovac och en utrusande målvakt. Lipovac kommer först till bollen, tar smällen från målvakten och samtidigt styr bollen i mål, 3-0, vilket är hans andra för säsongen.

3-0 blir slutresultatet i en match som karaktäriseras av ett bolltryggt hemmalag, ett lågt försvarande bortalag och där till slut proppen går ut och KIF kan vinna rättvist.

Segern är den tredje raka och som även innebär att laget går upp på ensam andraplats i tabellen. Även kul att vår målvakt Ian McDonald Wilkins får hålla sin första nolla i sin blott andra seriematch. Försvarsspelet ser bra ut, och om vi inte räknar fel så får McDonald Wilkins endast göra en räddning på hela matchen.